Dessert. Arbejdstid: 45 min. Afkøling: ½ time Frysetid: 5-6 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 6-7 personer.
# Ingredienser
til Mandelis
5 dl piskefløde
5 dl sødmælk
125 g sukker (ca 1½ dl)
8 æggeblommer (ca 1½ dl)
100 g mandler (2 dl)
100 g blød nougat
Isform: 1½ l
*
Sådan laves Mandelis
1. Kom fløde, mælk og sukker i en tykbundet gryde og giv det
et opkog.
Undgå aluminium, der misfarver mad med mælk og æg.
2. Pisk æggeblommerne sammen og pisk den varme fløde
blanding i æggene lidt efter lidt.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op
under konstant omrøring, til den jævner let.
Den må ikke koge, så skiller den.
3. Tag cremen fra varmen og lad den køle helt af.
4. Skold og smut mandlerne. Rist dem svagt lysebrune på en
tør pande. Hak dem.
Riv den kolde nougat på den grove side af råkostjernet.
5. Rør mandler og nougat i den kolde creme, kom den i en
isform og frys den 5-6 timer.
Rør jævnligt i isen den første time, så der ikke dannes
bundfald.
Vend ved servering isen ud på et fad eller lav kugler, der
anrettes portionsvis.
Tips: Server gerne isen med friske bær eller med varm
Chokoladesauce.
Nougaten kan erstattes af reven marcipan eller lys eller
hvid chokolade.
Holdbarhed i fryser: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Mandler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------