Der er chili-sauce med til denne opskrift, men den behøver
du selvfølgelig ikke at lave, hvis du fx påtænker at bruge kyllingelårene til
en børnefødselsdag.
8 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid: 30 min. Fryseegnede.
# Ingredienser
8 kyllingeunderlår
(ca. 800 g)
1 dl hvedemel
½ tsk tørret salvie
½ tsk tørret timian
½ tsk tørret oregano
2 æg
2-3 spsk vand
75 g mandler
25 g smør
salt og peber
Chilidip:
2 stk hel kardemomme
½ tsk hel spidskommen
½ tsk sorte peberkorn
1 frisk chili
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk
koriander
¼ l græsk yoghurt
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 220
°C.
Bland mel med
krydderier, salt og peber i en stor frysepose og læg kyllingelårene i.
Vend posen rundt,
til alle lårene er dækket af mel.
2. Pisk æggene
sammen med vand og vend kyllingelårene i.
Tag dem op en ad
gangen og vend dem i de hakkede mandler.
Bred dem ud på en
bageplade med bagepapir og fordel små smørklatter over dem.
Sæt dem i ovnen i 20
min.
3. Vend
kyllingelårene og steg dem ca 10 min mere.
Server dem varme, lune eller kolde.
Dip:
4. Knus kardemommen
og tag frøene ud.
Rist frøene sammen
med spidskommen og peber på en tør pande et par min.
Stød krydderierne i
en morter eller kryddermølle og rør dem sammen med finthakket chili (uden frø
og mellemvægge), finthakket hvidløg og finthakket koriander.
5. Tilsæt yoghurt og
smag til med salt.
Find gode opskrifter på tilbehør HER eller en grøn salat HER
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.