Markchampignon, Agaricus campestris, art af champignon. Hatten er 3-8 cm bred, først halvkugleformet, siden udbredt. Den er radiærfibret til småskællet, tør og hvid til lyst læderbrunlig. Lamellerne er fri, ret brede, tætte, først laksefarvede og siden purpursorte. Stokken er 3-6 cm x 1-1,5 cm, cylindrisk eller tilspidset nedefter, fint trevlet-skællet i den nederste del og gullighvid. Den har et lamelsvøb, der efterlader en smal og flygtig, tiltrykt ring på stokken. Kødet er hvidt, rødbrunt over lamellerne og
svagt rødmende. Lugten er svag og behagelig. Markchampignon vokser i plæner, er
en god spisesvamp og er almindeligt forekommende.
Brun champignon
Den brune champignonen ligner den hvide champignon. Den har
en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller
sig.
Brun champignon er også kendt som skovchampignon. I
modsætning til en almindelig champignon, så er brun champignon brunere i
farven. Ligesom hos en almindelig champignon, så er smagen mild, men nogle
synes, at den brune champignon har en fyldigere smag.
Brun champignon kan bruges på præcis samme måde som
almindelig champignon. Du kan bruge dem i stuvning, gryderetter, supper og
tærter.
De opbevares bedst ved 2-4°C.
Se mere om Markchampignon
Se opskrifter med Champignon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------