Denne græskarkage er en sand efterårsdrøm! En svampet, krydret græskarkage toppet med luftig hvid Snecreme. Græskartid og (u)hyggetid - Tryl græskarret om til en rigtig drøm af en kage.
Giver et 2-lags kage
# Ingredienser
180 g smør
300 g stødt melis
3 æg
225 g græskar,
finthakket
25 cl kærnemælk
385 g hvedemel
1 spsk bagepulver,
strøget
1½ tsk tvekulsurt
natron
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt
muskatnød
1 knivspids stødt ingefær
Sneglasur (opskrift følger)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Smør to 22 cm runde
tærteforme og strø med mel.
2. Pisk smør og
stødt melis i en stor skål med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det
er let og luftigt.
Tilsæt æggene, 1 ad
gangen og fortsæt piskningen.
Tilsæt græskar og
kærnemælk; pisk grundigt.
3. Si de resterende
tørre ingredienser sammen; tilsæt smør. Pisk grundigt.
Hæld det over i de forberedte forme.
4. Bages 40 til 45 min
eller indtil en tandstikker af træ kommer ud ren når den bliver stukket ind i
midten.
Afkøles i formene i
10 min.
Tærternes kanter løsnes
og de sættes på en kagerist til er fuldstændigt afkølede.
5. Børst forsigtigt
de løse krummer af kagelagene med hænderne eller en kagepensel.
Fyldes og glaseret
med Sneglasur.
Sneglasur
#
230 g smør,
blødgjort
2 æggehvider, brug evt 1 bæger pasteuriserede æggehvider
1 tsk vanilla
530 g siet flormelis
*
1. Pisk smør sammen
i en stor skål med en elpisker ved mellemhøj hastighed indtil det er let og
luftigt.
2. Tilsæt æggehvider
og vanilla; bland godt.
Tilsæt gradvis
flormelis under konstant piskning.
Trin 1. Smør formen
og drys med mel..
Trin 2. Sådan
tilsættes æggene.
Trin 3. Sådan hældes
dejen i formene.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------