Sandkage er en let og populær skærekage. Få den bedste
opskrift på klassisk sandkage her - kagen er nem at lave og kaldes også pund
til pund kage, stammer fra renæssancen, muligvis i Spanien
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Sandkage
smør
sukker (ca 2½ dl)
3 æg
¾ dl mælk
hvedemel (knap )
2½ tsk bagepulver
½ usprøjtet citron
evt. 1 tsk vaniljesukker
evt. ½ tsk stødt kanel
Endvidere: smør og rasp til formen
Sandkageform: 1½ l
*
Sådan laves Sandkage
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Rør smørret blødt og hvidt med sukkeret.
2. Del æggene i blomme og hvide.
Tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
Rør godt mellem hver. Rør mælken i.
3. Riv skallen af citronen ned i dejen og pres saften i.
Rør halvdelen af de upiskede hvider i.
4. Bland de tørre dele, mel, bagepulver, evt vaniljesukker
og kanel.
Rør det sammen med smør-æggemassen til en lind dej.
5. Smør sandkageformen og drys den med rasp.
Eller brug en teflonbelagt form, den kræver hverken smør eller
rasp.
6. Pisk den resterende æggehvide og vend den i dejen.
Fyld straks dejen i formen og bag sandkagen på nederste
rille i 4-5 kvarter.
Stik i kagen med en stegegaffel eller en strikkepind, men
vær forsigtig, sandkagen kan falde sammen.
Der må ikke hænge dej ved, så den skal bage, til strikkepind
eller gaffel kommer tør op.
7. Lad sandkagen svale let i formen, før den forsigtigt
lempes ud og svaler helt på en rist.
Herefter kan den atter anbringes i formen, der beskytter den
godt.
Tips: Dejen kan også tilsættes ½ dl sød madeira og skoldede, smuttede,
snittede mandler.
Se også Marmorkage.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.
Sandkage med æbler:
Tilsæt dejen 1 skrællet æble, snittet groft eller skåret i
smalle både.
Se alle de bedste opskrifter med Skærekage
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------