Små halvmåner (pirogger) med oksekød smager herligt og er et
godt indslag i madpakken eller på skovturen. Piroggerne kan også laves med en
rest kødsauce.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
4 plader frossen butterdej
Fyld:
200 g hakket flæske-
og kalvekød
1 løg
½ peberfrugt
5 oliven
1 spsk rasp
1 æg
salt
¼ tsk cayennepeber
1 tsk paprika
Til pensling:
1 æg
* Tilberedning:
1. Lad butterdejspladerne
optø ca. 20 min.
2. Bland det hakkede
kød med hakket løg, peberfrugtterninger, olivenskiver, rasp og æg.
Rør farsen godt sammen.
Krydr med salt, cayennepeber,
paprika og salt.
3. Rul butterdejspladerne
ud og udstik dem med en form eller glas ca. 10 cm i diameter.
Læg 1 spsk fyld på hvert
dejstykke.
Pensl i kanten med æg,
fold dejen sammen om fyldet og klem kanterne godt til.
4. Pensl halvmånerne
med æg og bag dem 15 min ved 225 °C.
Server halvmånerne rygende varme med tomatsauce og/eller grøn salat og evt. kogte ris.
Hurtig tomatsauce
Lad 1 hakket løg snurre
i 25 g smør eller margarine uden at tage farve.
Tilsæt 1 dl koncentreret tomatpuré og 2½ dl bouillon.
Krydr med salt, paprika
og cayennepeber og lad saucen koge sammen 10-15 min.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.