Her må værtinden
undskylde sig, for kort tid, for at gå i køkkenet og piske desserten sammen da
den skal serveres straks. Herlig kaffe- og Kahlua-smag er perfekt efter
middagen.
Tid: 15 min. 4 pers.
# Ingredienser
6 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl kaffe
½ dl Kahlua
(kaffelikør)
* Fremgangsmåde
1. Pisk æggeblommer
og sukker sammen.
Tilsæt kaffe og
likør og hæld det i en gryde.
2. Opvarm ved svag
varme under stadig piskning til cremen er tyk og luftig.
3. Tag gryden af og
pisk i cremen til den er kølet lidt af.
4. Hæld den
afsvalede mokkacreme i 4 portionsglas.
5. Server straks,
gerne med en småkage eller en vaffel.
Tips: Æggehviderne som bliver tilovers kan fryses
eller opbevares i køleskabet.
De holder sig i
flere måneder.
De kan så anvendes i mousser eller til marengsretter, -
fx som låg på en
citrontærte eller en rabarberdessert.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------