Hvordan kan man gøre en kartoffelmos mere spændendende? Hvad
med gulerod og porrer, det smager godt! Server mosen som tilbehør til fx and
eller svinekød.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Koge/stegetid: 15 min.
# Ingredienser til mos med porrer og gulerødder:
500 g kartofler
1-2 porrer
3-4 gulerødder
25 g smør
salt og peber
evt. lidt frisk timian eller rosmarin
*
Sådan laver du mos med porrer og gulerødder:
Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem møre
i letsaltet vand i ca. 15 min.
Rens porrer og gulerødder, og skær dem i tynde skiver eller
terninger.
Svits dem møre i en gryde med smør, og krydr med salt og
peber og evt. lidt finthakkede krydderurter.
Hæld vandet fra kartoflerne, men gem et par dl.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser el.lign. og rør
kartoffelvand i til passende konsistens.
Vend grønsagerne i mosen, og smag til med salt og peber.
TIPS: Tilsæt evt fintsnittet purløg eller fintrevet peberrod.
Se mere lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD