Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid, i alt: ca 1 time. Skal hvile: 2 x 10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Moseand bigarade
2 moseænder (gråænder) (a ca )
salt og peber
smør
1½-
vand
Sauce:
skal og saft af 2 usprøjtede pomeranser
1 spsk sukker
1 tsk vineddike
1½ dl rødvin
stegesky fra anden
½ spsk maizenamel
Ovnfast fad
*
Sådan laves Moseand bigarade
1. Gå ænderne efter for rester af indvolde og fjerposer.
Tør dem og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.
Sæt ovnen på 225 °C.
2. Varm smørret i en stegegryde og brun ænderne over det
hele.
Læg dem i et lille ovnfast fad.
Kog gryden af med vandet og hæld det i fadet til ænderne.
Sæt det midt i ovnen og steg ænderne i 35-40 min.
Stik i låret: den udpiblende saft skal være klar, måske en
anelse rosa, men endelig ikke rød.
3. Tag ænderne ud af ovnen og si stege skyen over i en
gryde.
Dæk ænderne med alufolie og sæt dem tilbage i den slukkede
ovn i 10 min.
Lad dem hvile uden for ovnen i yderligere 10 min., stadig
under folie.
Sauce:
4. Skum fedtet af stegeskyen.
5. Skræl pomeranserne meget tyndt, så intet af den hvide
underhud følger med.
Skær skallen i smalle strimler.
Pres saften af de skrællede pomeranser og gem den.
Kog skrællerne 10 min. i lidt vand og lad dem dryppe af.
6. Kom sukkeret i en gryde.
Varm det op og tilsæt eddike og rødvin, så snart det er
smeltet.
Lad det koge lidt ind.
Kom stege skyen i og smag til med pomeranssaft.
7. Rør maizenamelet glat med lidt koldt vand og pisk
jævningen i den koghede skysauce.
Lad den koge igennem og tilsæt halvdelen af de kogte
pomeransskaller.
Anretning:
Del ænderne en gang igennem på langs.
Eller del dem i brystfileter og lår/ overlår.
Anret på et varmt fad, fordel lidt af saucen over, herefter
de resterende pomeransskaller og server resten af saucen til.
Tips:
Pomerans er en ret bitter appelsin, også kaldet
Sevilla-appelsin.
Den ene af pomeranserne kan erstattes af en almindelig
appelsin, så bliver smagen lidt mildere.
Pillekartofler, Annakartofler,
Kartoffel-selleripuré
eller Kartofler
med souffléfyld ledsager fint, gerne sammen med Julesalat, glaseret.
Pomeranser fås kun i januar/februar.
Se alle de bedste opskrifter med Moseand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------