Suppe er dejlig mad
hele året - ikke bare om vinteren. Det kan også være hurtig og mættende mad,
der blot kræver lidt frisk brød som tilbehør.
Giv ost, en solid tærte eller kage bagefter, så bliver alle mætte.
Det allernemmeste er
naturligvis at lukke en dåse op eller at lave en suppe af pulver. Og når det
virkelig skal gå stærkt, er det naturligvis en udmærket løsning. Men man kan
også give suppen et lækkert fyld, man kan gøre smagen mere spændende med
krydderier eller friske krydderurter eller man kan fx gratinere den med ost.
Fyldet kan være en rest fra gårsdagens middag, en dåse af en eller anden slags
eller måske ris eller makaroni.
Croutons, sprøde
brødterninger, mætter også godt, eller man kan give suppen et drys hakket æg
eller en klat cremefraiche. Der er utallige muligheder.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 25 min.
# Ingredienser
1 porre eller grøn
peberfrugt
2 gulerødder
1 lille løg
50 g smør
1 fed hvidløg
1 kvist timian
1 liter bouillon af
terning eller halvt vand + halvt hvidvin
1 ds (400 g)
muslinger naturel
1 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
salt, peber fra
kværn
1 bdt purløg
* Tilberedning
1. Rens grønsagerne
og skær dem i ringe og terninger.
Svits dem (også det pressede
hvidløg) i smør i en stor gryde, uden at grønsagerne bruner.
2. Læg timian ved og
tilsæt bouillon eller vand og vin.
Tilsæt også saften
fra muslingerne og bring suppen i kog.
Lad den simre under
låg ved svag varme i ca. 15 min.
3. Ryst mel og fløde
sammen og jævn suppen, mens der piskes kraftigt.
Smag til med salt og
peber.
4. Tilsæt muslinger
og fintklippet purløg.
Lad det varme
igennem.
5. Server suppen med
friskbagt brød til.
Variationer:
Muslingerne kan
erstattes af rejer eller små kødboller.
Rester af
hamburgerryg eller skinke eller andre rester af kogt kød kan også bruges til
denne fyldige suppe.
Melet kan undværes, hvis suppen er tyk nok.
Hvis du ikke synes, du
har tid til at koge grønsager, kan du købe legeret hønsekødsuppe eller
champignonsuppe på dåse og tilsætte muslinger eller rejer samt fløde.