Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 25 min. Stegetid i alt: 15-20 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Rødtunge, stegt med svampe
4 rødtunger (à ca )
2 spsk hvedemel
salt og peber
smør
champignon
østershatte
fløde
1 spsk hvedemel
½ bakke karse
salt og hvid peber
*
Sådan laves Rødtunge, stegt med svampe
1. Bed fiskehandleren flå rødtungerne.
Eller gør det selv, se Fisk,
rensning af fladfisk.
Skyl fiskene kort og koldt og tør dem.
2. Bland mel, salt og peber og vend fisken heri.
Lad halvdelen af smørret bruse af på panden og steg fisken
ved jævn varme ca 4 min på hver side efter tykkelse.
Hold fiskene varme på et varmt fad, evt. i en lun ovn.
Dæk dem ikke helt til, så bliver de bløde.
3. Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort og tør
dem.
Skær dem i kvarte. Børst østershattene, de skal ikke
skylles.
4. Øg varmen og kom resten af smørret på panden.
Svits champignonerne få min., kom østershattene ved og
svits, til de netop bliver bløde.
Rør eller ryst fløde og hvedemel sammen.
Hæld jævningen over svampene og lad stuvningen koge igennem.
Klip karsen og vend den i svampestuvningen. Smag til med
salt og hvid peber.
5. Fordel svampestuvningen ved fisken eller server den til.
Tips: Server fisken med Ris, løse, Ris, vilde eller Ris med safran.
Kartoffelpandekage,
stor eller Kartoffelroulade,
grøn er også fint tilbehør.
Andre svampe kan bruges, fx karljohan eller kantarel.
Andre krydderurter kan erstatte karsen, fx kørvel, estragon
eller brøndkarse.
Se alle de bedste opskrifter med Rødtunge
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------