Her en enkel, nem, hurtig og billig ret der har potentiale
til at blive dine børns yndlingslivret. Blid og rund smag af løg og gulerødder,
hertil spaghetti og grønne bønner...
Suppevisken bruges,
hvis man selv koger bouillon.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 40 min. Fryseegnet.
# Ingredienser
3-500 g rester af
stegt eller kogt lammekød
2 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
3 gulerødder
1-2 porrer
3 dl bouillon (af
terning)
salt og peber
evt. soya sauce
250 g frosne bønner
100-150 g tynd spaghetti
½ bdt persille
reven ost
* Fremgangsmåde:
1. Skær kødet i
mindre terninger.
2. Pil løgene, hak
dem fint og svits dem i olien i en tykbundet gryde.
3. Skrab
gulerødderne og skær dem i små terninger.
Skyl porrerne
grundigt og skær dem i ringe.
Kom begge dele i gryden og lad det gyldne.
4. Tilsæt bouillon
og lad grønsagerne koge møre under låg, ca et kvarter.
5. Kog spaghettien i
en anden gryde i rigeligt letsaltet vand efter brugsanvisningen på pakken.
Lad den dryppe af.
Klip den i mindre
stykker.
6. Kom kødet i
gryden til grønsagerne sammen med let optøede bønner, der er skåret et par gange
over.
Lad det hele småkoge
5-10 min, til bønnerne er møre og kødet gennemvarmt.
7. Bland spaghettien
i retten, der smages til, evt. med lidt soya sauce.
8. Hak persillen,
drys den over og server grovbrød eller rugbrød til, samt en skål med reven ost.
Tips: Soya sauce og
kulør er to forskellige ting. Soya saucen giver smag til retten - mere eller
mindre salt, alt efter det enkelte produkt. Kuløren farver blot, selvom
produkterne i enkelte tilfælde også indeholder sukker.
Andre kødrester kan
erstatte lammekødet.
Sådan hakker man
løg: Skær det hele løg over på langs. Skær en halvdel ad gangen på langs i
tynde stave uden at skille dem ad. Vend løget en halv omgang og skær i tykke
eller tynde »skiver«, alt efter hvor små terninger, du vil have.
Kogebog.dk
har flere dejlige retter med lammekød se selv HER