Denne
ret er oprindeligt koreansk og hedder bibimbap. Det er små retter oven på ris,
som regel lidt marineret kød plus syltede, stegte eller dampede grønsager.
Retten er sund og velsmagende og ligger dejligt let i maven.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer.
#
Ingredienser til Ris med kylling, grønt og gulerødder:
2
kyllingefileter
3
spsk olie
salt
og peber
Syltede
gulerødder:
2
spsk sukker
5
spsk lagereddike
2
gulerødder
Marinade:
2
spsk sesamfrø
1
spsk sambal oelek (chilipasta)
1½%
spsk muscovadosukker eller farin
1
fed hvidløg (presset)
1
spsk sojasauce
Grønsager:
150
g shiitake svampe eller champignon (i skiver)
150
g bønnespirer
2
forårsløg (fintsnittede)
200
g frisk spinat
Tilbehør:
4
dl jasminris
1
bdt friske koriander
*
Sådan
laver du Ris med kylling, grønt og gulerødder:
Brun
kyllingen på begge sider på en varm pande med 1 spsk olie.
Skru
ned for varmen og lad kyllingen stege endnu 7 min. på hver side.
Krydr
med salt og peber.
Gulerødder:
Rør sukker og eddike sammen i en skål.
Skær
gulerødderne i tynde, korte stave og vend dem i dressingen.
Lad
salaten trække i ca. 10 min.
Marinade:
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter og 'popper'.
Lad
dem køle af.
Rør
sambal oelek sammen med muscovadosukker eller farin, hvidløg, sojasauce,
forårsløg, sesamfrø og 1 spsk olie.
Skær
kyllingen i tynde skiver og vend dem i marinaden.
Grønsager:
Steg svampe og bønnespirer i 1 spsk olie, hårdt og hurtigt i et par minutter.
Tilsæt
spinat og steg, til den akkurat falder sammen.
Krydr
med salt og peber.
Kog
risene og fordel dem i 4 brede skåle.
Fordel
kyllingen, de stegte grønsager og de syltede gulerødder (uden lagen) i små
bunker oven på risene.
Drys
med frisk koriander og server.
TIPS:
De stegte grønsager kan også være kål, rodfrugter løg og porrer. I stedet for kylling
kan du bruge oksekød eller and.
Se alle de skønne
opskrifter med kyllingebryst HER
Kilde: Hjemmets bedste MAD