Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid, ris: 20 min. Stegetid: ca 10 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ris, stegte, kinesiske
150 g langkornede ris (2 dl)
3 dl vand
1 tsk salt
Endvidere:
1 bdt forårsløg
150 g champignon
125 g fine bælgede ærter
2 spsk olie
1-2 spsk kinesisk sojasauce
evt. 1 spsk tør sherry
salt og peber
125 g pillede rejer
2 æg
*
Sådan laves Ris, stegte, kinesiske
1. Bring vand og salt i kog og drys risen i.
Kog under tætsluttende låg ved svag varme i 10 min.
Sluk og lad risen trække 10 min. stadig under låg.
Rør i risen med en gaffel.
2. Skær rodtrevler af forårsløgene og snit dem fint.
Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort under
rindende, koldt vand og tør dem.
Skær dem i tynde skiver.
3. Varm olien op i en dyb pande eller wok og svits løg og
champignon få min. ved kraftig varme.
Kom risen på og steg under stadig omrøring.
Tilsæt soja og evt. sherry og smag til med salt og peber.
4. Vend rejer og ærter i og dæmp varmen. De skal kun lige
varmes igennem.
5. Pisk æggene let sammen med en gaffel og vend dem under
stadig omrøring i risen, til de er let stivnet. Server straks.
Tips: Risene skal forblive ret faste. En rest ris fra
dagen før bevarer biddet bedre.
Server retten dampende varm ledsaget af ekstra kinesisk
sojasauce.
I stedet for rejer kan retten tilsættes 250 g svinemørbrad
skåret i tynde strimler eller 250 g skært oksekød.
Kødet svitses sammen med løg og champignon.
Vandkogte kolde ris kan bruges.
Retten kan pyntes med klippet purløg eller fintsnittet
forårsløg.
En wok er en halvkugleformet gryde-pande, der bruges meget i
det kinesiske køkken.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------