Rodselleri og ost
giver krydret smag til risgratinen, som således ikke behøver nogen gratinsauce.
Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: ca 40 min,
heraf ca 20 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
½-1 rodselleri
vand og salt
2½ dl ris, fx arborio ris
2 dl reven ost
50 g reven parmesan
(1½ dl)
¼ tsk sort peber
5-6 skiver bacon
* Fremgangsmåde
1. Skræl
rodsellerien og skær den i ca ½ cm tykke skiver.
Kog dem møre i
letsaltet vand (1 tsk salt/liter vand).
2. Kog risene i
saltet vand efter pakningens anvisninger.
3. Lad
selleriskiverne løbe af.
Læg dem i et letsmurt ovnfast fad.
4. Læg ris, de to
slags ost og sort peber lagvis over sellerien.
5. Skær baconet i
grove strimler og drys dem over.
6. Gratiner retten i
en 225 °C varm ovn ca 20 min.
7. Server med en
blandet grøn salat med velkrydret dressing.
Tips: Skal det gå hurtigt, kan rodsellerien
strimles og lægges sammen med de øvrige ingredienser i fadet uden at skulle
koge først.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------