Her gratinerer vi
den fine roastbeef under et sprødt nøddelåg. Nødderne forstærker kødsmagen, og
bliver en herlig overraskelse til dine gæster. Lyder det ikke godt?
Tid: 1 time og 45
min. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 8 pers.
# Ingredienser
1½ kg roastbeef
1 tsk salt
¼ tsk sort peber
4 skiver bacon
100 g hasselnødder
1 æggehvide
1 spsk grovkornet
sennep
* Fremgangsmåde
1. Stik et
stegetermometer ind i kødets tykkeste del.
Drys med salt og
sort peber.
2. læg kødet i et
ovnfast fad eller en lille bradepande.
Steg kødet i en 125 °C
varm ovn til termometeret viser 60 °C.
3. Skær baconet i
strimler.
Steg det sprødt i
sit eget fedt og lad det så køle af.
4. Hak
hasselnødderne fint.
Pisk æggehviden til
fast skum og vend forsigtigt sennep, nødder og bacon i.
5. Tag stegen ud af
ovnen og skru op til 250 °C.
Smør nøddemassen
over stegen og gratiner den 10 min.
6. Skær stegen i
skiver og server den -
fx med en salat af
hvide bønner og peberfrugter i forskellige farver.
Tips: Du kan udmærket servere stegen kold sammen
med en kartoffelgratin.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------