Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Dampning: 5-8 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Savoykål, smørdampet
1 savoykål (ca. ¾ kg)
1-1½ spsk smør
1-1½ dl vand eller lys bouillon
*
Sådan laves Savoykål, smørdampet
1. Befri kålen for de yderste, grove blade.
Del hovedet i kvarte og skær det meste af stokken fra.
Skyl kålstykkerne uden at skille bladene.
2. Smelt smørret i en gryde, uden at det tager farve, og kom
vandet (bouillonen) i.
Kog det op, læg kål stykkerne i, læg låg på gryden og lad
dem dampe møre ved jævn varme ca 5 min. hvis det er en ung, ikke ret stor kål
og 8 min., hvis det er senere på sæsonen og hovedet er tættere og tungere.
3. Tag kålen op med en hulske og lad den dryppe af over
gryden, før den lægges på et varmt fad og serveres sammen med smør»saucen« fra
dampningen.
Tips: Friskhakkede krydderurter kan serveres til som
drys, specielt egnet er persille, unge løvstikkeblade, dildgrønt og estragonblade.
Ved serveringen kan dampningssmørret erstattes af
almindeligt rørt smør, eller af Estragonsmør, Maître
d'hotel smør eller Dildsmør.
Savoykålen kan også dampes i letsaltet vand.
Fremgangsmåden er den samme.
Den nydampede kål serveres på et varmt fad med en hvid
serviet foldet op om, så kålen holder sig varm og tør.
Savoykål kan også stuves, se Hvidkål, stuvet, men
forkort dampningstiden med ca ⅓.
Den dampede kål kan også serveres med Mornaysauce, eller den kan
dækkes med den og gratineres i ovnen 10 min. ved 200 °C.
Her vil kålen også fungere fint som frokostret eller forret.
Se alle de bedste opskrifter med Savoykål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------