Frokost. Arbejdstid: 10 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser til Sild, saltsild, stegte
4 udvandede spegesildefileter
50 g rasp eller rugmel peber
30 g smør til stegning
* Sådan laves Sild, saltsild, stegte
1. Tør sildefileterne.
Bland rasp (mel) med lidt peber.
Vend sildefileterne i blandingen.
2. Lad smørret bruse af på en stegepande og steg sildefileterne
2-3 min på hver side, ved ret god varme.
3. Lad dem hvile kort og utildækket på et varmt fad, så bevarer
de sprødheden.
Saltsildene kan serveres med pillekartofler og Løg,
bløde eller Løgsauce,
hvid.
Tips: Er fileterne ikke udvandede (spørg fiskehandleren) kan
man gøre det selv:
Læg sildefileterne i rigeligt, koldt vand i mindst 6 timer, og
skift vandet et par gange.
Smag på silden, den skal være salt uden at svie.
Kolde kan de ledsages af Cremefraiche-saucer,
kolde, og rå løgringe.
Kan man få rigtige (islandske) spegesild fra tønde, skal de udvandes
1-2 døgn.
Se Sild, marinerede.
Herefter skal de filetteres, se Fisk,
filetering af fladfisk.
Fremgangsmåde i øvrigt som herover.
De udvandede sildefileter kan også lægges i en lage af 2½ dl
eddike, ½-1 dl vand, 60 g sukker, et par hele nelliker, et par hele allehånde, 6-8
hele, sorte peberkorn og evt 3-4 knuste korianderfrø.
Sildefileterne skal, hele eller delte, anbringes i glas eller
krukke (med blyfri glasur) og trække et par døgn.
Se alle de bedste opskrifter med Sild
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------