Fersk skinke er mørt
og magert kød, som er godt at stege helt. Den passer fint sammen med en cremet
sauce af grønsager og frugt rundet af med calvados.
Tid: 1¾ time. Retten
er fryseegnet, uden persille. Holdbarhed 3 mdr. 6 pers.
# Ingredienser
1 kg skinkesteg uden
ben
1 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
½ tsk peber
2 løg
200 g rodselleri
2 æbler
½ dl calvados eller
æble juice
2½ dl oksebouillon
(vand+terning)
½ dl hakket persille
* Fremgangsmåde
1. Brun skinkestegen
på alle sider i fedtstoffet i en stegegryde.
Krydr med salt og peber.
Stik et
stegetermometer i kødet, så det meste af røret sidder inde i kødet.
2. Pil løgene og
skær dem i både.
Skræl rodsellerien
og skær den i tern.
Skær æblerne i både.
Læg grønsager og æbler i gryden.
3. Hæld halvdelen af
calvadosen eller æblejuice og al bouillonen ved.
Lad stegen simre til
stege-termometeret viser 75 °C.
4. Tag stegen op og
lad den hvile under alufolie.
5. Blend de kogte grønsager
og æbler med lidt af bouillonen.
Spæd med resten af bouillonen til en tyk sauce.
Smag til med resten
af calvadosen.
6. Skær stegen i
skiver og server den med saucen, -
kogte kartofler,
gulerødder og sukkerærter.
Pynt med hakket
persille.
Tips: Stegen kan også spises kold, med en varm
sauce til.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------