Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Marinering: 4-5 timer Stegetid: 35-40 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spareribs, marinerede
1½ kg svinebryst af stegestrimlen
Marinade:
½ dl halvtør hvidvin
½ dl olie
3 spsk kinesisk soja
1 usprøjtet citron
2 spsk friske timianblade eller 2 tsk tørrede
1 tsk salt
peber
*
Sådan laves Spareribs, marinerede
1. Skær sværen og det meste af fedtet af ribbensstykket og
del det efter hvert ben og læg skiverne i et halvdybt fad.
Marinade:
2. Pisk olie, hvidvin og soja sammen.
Skyl og tør citronen, riv skallen fint. Pres saften af
citronen.
Rør citronskal og -saft, timianblade, salt og peber i
marinaden.
3. Hæld marinaden over kødet og dæk det til med folie.
Lad det trække 4-5 timer.
Marinaden dækker ikke kødet, så skiverne bør vendes nogle
gange.
4. Tag ribbenene op af marinaden og tør dem (med
køkkenrulle).
Varm en stegegryde og brun benene uden tilsætning af
fedtstof.
Vend dem jævnligt i begyndelsen, så fedtet smelter af.
Dæmp varmen og læg låg på gryden.
5. Steg spareribs'ene 35-40 min, til benene let slipper
kødet.
Server Rissalat, vegetarisk
eller Risbombe med
svampe til.
Kartofler,
bagte eller Kartofler,
søde, råstegte er også godt tilbehør.
Tips: Spareribs kan steges i ovn. Stegetiden er ca 1
time ved 175 °C.
Kogeflæsk kan også bruges.
Det er magrere end stegeflæsket, og der er mere kød på.
Så må stegetiden øges med 8-10 min.
Se alle de bedste opskrifter med Spareribs
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------