Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Spareribs
1¼-1½ kg svinebryst af stegestrimlen
salt
1 løg
1 usprøjtet
citron
Sauce:
1½ dl tomatpuré
1 tsk tabascosauce
1 tsk worcestershiresauce
citronsaft
Ovnfast fad eller lille bradepande
*
Sådan laves Spareribs
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Skær sværen og det meste af fedtet af kødet.
Gnid kødet med lidt salt og læg det i et ovnfast fad eller
en lille bradepande.
Brun kødet ca 15 min. i ovnen.
2. Rør
tomatpuré, tabasco- og worcestershiresauce sammen.
Smag til med lidt citronsaft.
3. Pil løget og skær det i tynde skiver.
Skyl citronen, tør den og skær den i tynde skiver.
Fordel løgskiver og citronskiver med skal over kødet.
Hæld tomatsaucen over.
4. Dæmp temperaturen i ovnen til 175 °C og lad kødet stege
ca 45 min, til det er mørt og benene let kan trækkes ud.
5. Skær kødstykket ud efter hvert ben og server straks.
Server bagt kartoffel eller Flûtes og en grøn
salat til.
Tips: Tabascosaucen kan erstattes af 1 chilipeber.
Skær den igennem på langs og fjern kernerne.
Lad det ske under rindende, koldt vand, det er stærke sager,
se Chili.
Skær chilien i tynde skiver eller hak den fint og rør dem i
saucen under pkt. 2.
I USA, hvor spareribs er almindeligt, steges de ofte på
udegrill.
Brun kødet tæt på glødelaget og grill det færdigt, ca 40 min.,
10-15 cm fra glødelaget og pensl af og til med saucen.
Kogeflæsk kan også bruges.
Det er magrere end stegeflæsket, og der er mere kød på.
Se alle de bedste opskrifter med Spareribs
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------