Et lækkert madbrød
som passer til alle retter. Du kan variere valnødderne med hasselnødder. Det
smager bare så godt. Opskrifter på godt brød hitter
Tid: 2 timer, heraf
1¼ time til hævning og 30 min i ovnen. Er fryseegnet. Holdbare 9 mdr. 2 stk.
# Ingredienser
100 g valnøddekerner
vand
50 g gær
7 dl vand
3 tsk salt
2 spsk olie
1 dl hvedeklid
1,7 liter hvedemel
GARNERING:
valnøddekerner
* Fremgangsmåde
1. Kog
valnøddekernerne nogle min. i lidt vand.
Lad dem ligge i til
vandet er blevet koldt. Hæld vandet fra.
Del kernerne i 2-3
stykker, hvis de er store.
2. Smuldr gæren ud i
skålen. Lun vandet til 37 °C.
Hæld lidt af vandet
over gæren og opløs den.
3. Tilsæt salt,
olie, hvedeklid, valnødder og det meste af hvedemelet.
4. Ælt dejen til den
slipper skålen. Den skal være ret fast.
Lad den hæve
tildækket ca 45 min.
5. Tag dejen op på
et melet bord.
Ælt den med resten af melet.
6. Form dejen til 2
kranse.
Læg dem på en plade med bagepapir.
7. Prik eller snit
kransene. Pynt evt. med nøddekerner.
Lad dem hæve tildækket ca 30 min.
8. Bag brødene på en
rist nederst i en 250 °C varm ovn 10 min.
Skru ned til 200 °C
og fortsæt bagningen ca 20 min.
9. Lad brødene køle
af på en rist.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------