Sauce. Arbejdstid: 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Valnøddesauce med champignon
125 g valnødder (2½ dl)
1 løg
1 fed hvidløg
125 g
champignon
25 g smør
2 dl
bouillon
1 spsk citronsaft
½ dl halvtør madeira eller portvin
2 æggeblommer
1 dl cremefraiche (38%) eller piskefløde
salt og peber
*
Sådan laves Valnøddesauce med champignon
1. Hak valnøddekernerne fint.
Er det friskplukkede valnødder, skal den tynde hinde fjernes
først.
2. Pil løg og hvidløg og skær begge dele i små tern.
Skær rodskiven af svampene.
Skyl dem kort og koldt og tør dem.
Halver evt svampene.
3. Varm smørret i en gryde og svits løg og hvidløg et par
min, uden at de tager farve.
Tilsæt champignonerne og lad dem svitse med, til de er
bløde.
4. Tilsæt valnøddekerner, bouillon, citronsaft og madeira
(portvin) og varm det igennem.
5. Pisk æggeblommer og cremefraiche sammen i en skål.
Tag gryden fra varmen og pisk æggeblandingen i saucen lidt
ad gangen.
Sæt gryden over svag varme, og lad saucen stå, til den
begynder at jævne.
Rør hyppigt. Den må ikke koge, så skiller den.
6. Smag saucen til med salt og peber og server den i en varm
sauceskål.
Tips: Server saucen til lyst kød, fx kalv og fjerkræ,
eller til fisk.
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------