Bagværk Hjemmebag Dessert. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, dej: mindst 1 time. Bagetid i alt: ca 35 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Valnøddetærte
Dej:
225 g hvedemel (3¾ dl)
150 g smør
3 spsk sukker
1 knsp salt
1 æg
Nøddefyld:
100 g valnøddekerner (2 dl)
1 spsk lys sirup
125 g sukker (1½ dl)
½ dl vand
50 g smør
½ dl mælk
1 spsk flormelis
tørrede ærter eller bønner
Tærteform: 22 cm
*
Sådan laves Valnøddetærte
1. Kom melet i en skål.
Hak smørret i med en kniv og bland det med melet.
2. Smuldr smør og hvedemel grynet med fingrene.
Tilsæt sukker, salt og æg og saml hurtigt dejen.
Pak den i folie og læg den køligt mindst 1 time.
Nøddefyld:
3. Hak valnøddekernerne ret fint.
Kom sirup, sukker og vand i en gryde og kog det sammen uden
låg, til vandet er fordampet og sukkeret begynder at gyldne.
Tag gryden fra varmen.
4. Kog mælk og smør sammen i en gryde og rør det i
sukkerblandingen.
Rør de hakkede nødder i.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Rul ⅔ af
dejen ud og beklæd formens bund og sider.
Prik bunden med en gaffel.
Læg alufolie i og fyld bunden med tørrede ærter eller
bønner.
Forbag bunden ca 10 min. Tag den ud og fjern folie og
indhold.
6. Fordel nøddefyldet i tærtebunden.
Rul resten af dejen tyndt ud og læg den over nøddefyldet.
Tryk kanten til, så den ikke åbner sig under bagningen.
Prik låget med en gaffel.
7. Bag tærten ca 25 min, til overfladen er gylden.
Tag tærten ud og sæt grillen på 250 °C.
Sigt flormelis over tærten.
Glaser den et par min, til den er lysebrun.
Hold øje med den, den får hurtigt for meget.
Server tærten lun eller kold.
Tips: Fyldet kan tilsættes lidt fintreven
appelsinskal.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Valnød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------