Nem og smagfuld opskrift på vanilje parfait med lime og
lækre friske hindbær. Hindbær frister med en liflig og aromatisk smag. De vilde
hindbær er små og fine, og sæsonen er lang med plukning fra juli til oktober.
Til 6 personer
# Ingredienser
4 pasteuriserede æggeblommer
50 g flormelis
1 stang vanilje
2½ dl piskefløde
2 limefrugter
250 g hindbær, friske
*
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommerne lyse og skummende med flormelis og
vaniljekorn.
Pisk fløden til en stabil men blød skum i en anden skål.
Riv limeskallen ultrafint, gå ikke så dybt, at det hvide
kommer med, det er bittert.
Bland de to cremer og limeskal, og sæt parfait’en på frost i
en skål.
Tag nu parfait’en ud, ca. hvert kvarter og rør i den, 3-4
gange.
Og lad den fryse ind.
Anret parfait med friske hindbær.
Energi pr portion: 265 kcal. Protein 3 g. Kulhydrater 13 g. Fedt
18 g. Fedtenergi 71 %
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER og med is HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm
køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter