Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 1 30 min. Skal hvile: 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Vildsvine-skinkesteg
1½ kg vildsvineskinke uden ben og svær
1 spsk groft salt
8 enebær
1 kvist timian
4 dl vand
1 porre
1 løg
1 gulerod
Sauce:
4 dl stegesky
1½-2 dl fløde
1 spsk maizenamel
salt og peber
evt. kulør
*
Sådan laves Vildsvine-skinkesteg
1. Sæt ovnen på 250 °C.
2. Rids fedtet i rudemønster med en skarp kniv.
Knus enebærrene og gnid kødets overside med salt, peber,
enebær og timian.
Læg kødet på en rist over bradepanden og brun det midt i
ovnen 15-20 min.
Dæmp varmen til 160 °C.
3. Gør urterne i stand og del dem groft.
Kom dem i bradepanden sammen med vandet, når varmen er
dalet, ellers fordamper det.
4. Steg kødet 1¼-1½ time.
Suppler med vand i bradepanden, hvis det er nødvendigt.
Et stegetermometer i kødets midte skal vise ca 72 °C, når
stegen tages ud.
Si skyen. Lad den stå et øjeblik og skum fedtet af.
5. Lad kødet hvile tildækket 15 min, så stiger
indertemperaturen til 76-77 °C og kødet er netop gennemstegt.
Sauce:
6. Mål den siede stegesky, der skal være 4 dl, ellers må der
tilsættes vand.
Bring skyen i kog i en gryde. fløde og maizenamel sammen og
pisk det i.
Lad saucen koge igennem og smag den til med salt og peber.
Farv evt. med lidt kulør.
7. Skær kødet i skiver og anret på et varmt fad eller på et
spækkebræt.
Server saucen til.
Tips: Server Kartofler, kogte eller Brune kartofler til
sammen med Ribsgelé
eller Tranebærgelé.
Selleri-kartoffelfad,
Skorzonerrødder
à la creme eller fx Kantarelfrikassé er
også velegnet tilbehør.
Hele skinken med ben kan tilberedes på samme måde. Ang.
stegetider: se Vildsvinekølle, stegt.
Se udskæring
af vildsvin
Se alle de bedste opskrifter med Vildsvin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------