Grundopskrift. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Vagtelfond
4 eller 2 vagtler
1-1¼ l vand (evt. heraf 1 dl hvidvin)
1 fed hvidløg
2 skalotteløg
½ porre
5-6 (hvide) champignon
½ persillerod eller ½ skive selleri (ca. 50 g)
5 hvide peberkorn
½ laurbærblad
*
Sådan laves Vagtelfond
1. Skær brystfileterne af vagtlerne, hvis der bruges 4, de
kan bruges i anden sammenhæng.
Hug skrogene i mindre stykker.
Ved brug af 2 vagtler skal fuglene blot deles en gang eller
to, kødet er ikke til ret meget efter kogningen.
2. Læg vagtlerne (vagtelskrogene) i en gryde og dæk med det
kolde vand.
Kog langsomt op.
3. Gør grønsagerne i stand og del dem i mindre stykker.
4. Skum suppen, når den er kogt op, og kom grønsagerne i.
Tilsæt en smule salt, men ikke meget, fordi saltsmagen
koncentreres ved den senere indkogning.
Læg peberkornene og laurbærblad i.
5. Lad suppen koge 1 time for svag varme under låg.
6. Tag kød/skrog op og si suppen gennem et fint klæde eller
et tyndt lag pladevat lagt i en sigte.
7. Kog suppen ind for ret god varme uden låg, til der er ca ½
l tilbage, og smag den først nu til med salt.
Tips: Fonden giver en god basis for tilberedninger
med vagtel, hvor der ikke altid er kraft nok.
Se Vagtelsuppe,
Vagtelfrikassé
og Vagtelsalat,
hvor der også er god anvendelse for vagtelbrysterne.
Fonden holder godt 3-4 dage i køleskab og kan fryses i
mindre plast- eller aluforme.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------