Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: ca 30 min. Grilltid: 2-3 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Vagtler, farserede
4 vagtler
Fyld:
150 g hakket flæskesmåkød
1 spsk rasp
1 æg
1 fed hvidløg
¼ tsk knust koriander
¼ tsk tørret merian
½ tsk salt
peber
30 g smør til stegning
Endvidere:
500 g champignon
1½ dl hvidvin
1½ dl piskefløde
salt og peber
Kødnåle
Ovnfast fad
*
Sådan laves Vagtler, farserede
1. Gå vagtlerne efter for fjerposer og blodrester.
Skyl fuglene og tør dem godt. Skær de yderste vingespidser
af.
2. Rør hakkekødet sammen med rasp og æg.
Pil hvidløget, pres det og rør det i farsen sammen med
krydderier og salt.
3. Fyld lidt fars i hver vagtel og luk dem med en kødnål.
Gnid fuglene med salt og peber.
4. Skær rodskiven af svampene. Skyl dem kort og koldt og tør
dem.
Hak svampene groft.
5. Varm smørret i en gryde og brun vagtlerne på alle sider.
Læg fuglene på et fad.
6. Kom svampene i gryden og svits dem 3-4 min, til en del af
svampevæden er fordampet.
Tilsæt hvidvin og piskefløde.
7. Kom vagtlerne i gryden og læg låg på.
Lad dem småkoge ca ½ time, til de er møre og farsen
gennemstegt.
En nål skal komme tør ud.
8. Sæt ovnen på grill.
Tag vagtlerne op og læg dem på et spækkebræt.
Skær dem forsigtigt igennem på langs med en skarp kniv.
9. Smag svampesaucen til med salt og peber og hæld den i et
ovnfast fad.
Læg vagtlerne ovenpå ved siden af hinanden i fadet.
10. Sæt fadet under grillen 2-3 min, til vagtelskindet er
gyldent og sprødt.
Server omgående.
Tips: Server små persillekartofler, Salat, blandet grøn,
Bønner,
grønne marinerede eller årstidens grønsager til.
Cremefraiche 38% kan erstatte piskefløden, det giver en lidt
syrlig sauce.
Farsen kan krydres med lidt spidskommen i stedet for med
koriander.
Se alle de bedste opskrifter med Vagtel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------