Disse kager var
meget populære i cafeteriaet på Metropolitan museet i New York. De små
lækkerbiskner er tænkt enten som dessert eller kager til kaffen.
Tid: 30 min, heraf
10 min i ovnen + 30 min hvor dejen står koldt. 12 stk.
# Ingredienser
3 dl hvedemel
½ dl sukker
100 g smør eller
margarine
1-2 spsk vand
1 æggeblomme
400 g rå marcipan
2 æggehvider
FYLD OG PYNT:
2 dl kagecreme
3 dl hindbær eller
blåbær
piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Hak mel, sukker,
fedtstof, vand og æggeblomme sammen til en dej.
Lad den hvile koldt i
30 min.
2. Rul dejen ud til
en ½ cm tyk plade.
Stik kager ud på 8
cm i diameter.
Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
3. Riv marcipanen og
bland den med æggehviderne.
Sprøjt en ring rundt
om kagerne.
4. Bag ved 200 °C i
10 min. Lad kagerne køle af.
5. Kog kagecremen
efter pakkens anvisninger.
6. Lad cremen køle
af.
7. Kom creme i
midten af kagerne.
Læg nogle smukke bær
på som pynt.
8. Server med
flødeskum og de resterende bær i en skål ved siden af.
En kop kaffe dertil
er helt perfekt!
Tips: Grundkagerne kan fyldes med rabarberkompot og
skivet banan i stedet for kagecreme.
Pynt med nogle
klaser ribs og flødeskum.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------