Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 25 min. Kogetid, porrer: 5-6 min. Skal hvile, fars: ca ½ time Bagetid: ¾-1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Porrer med fars
4-5 jævne porrer (ca. )
¾ l vand
1 tsk salt
Fars:
hakket kød (halvt svinekød og halvt okse- eller kalvekød)
3 spsk hvedemel
1 æg
mælk (evt. heraf
porrekogevand)
1½ tsk salt
peber
Endvidere:
2 jævne porrer (ca. )
smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Porrer med fars
1. Skær rodtrevlerne og det øverste grønne af porrerne.
Fjern visne porreblade.
Skær porrerne i 5- lange stykker og skyl dem fri for jord og
sand under rindende, koldt vand.
Kog vand og salt op, og kog porrerne halvmøre, 5-6 min.
Tag porrerne op og gem kogevandet.
2. Rør det hakkede kød med hvedemel og æg.
Rør mælken (porrevandet) i lidt ad gangen, farsen skal være
temmelig blød.
Krydr med salt og peber. Lad farsen hvile køligt ca ½ time.
Sæt ovnen på 175 °C.
3. Smør et ovnfast fad og læg de velafdryppede porrestykker
heri.
Fordel farsen over porrerne.
Sæt fadet på ovnens midterrille.
Bag ¾-1 time, til farsen er gennembagt og overfladen har
dannet skorpe.
4. Gør imens resten af porrerne i stand.
Skær dem i ca ½ cm smalle ringe.
Varm smørret på en pande og steg porreskiverne møre og
klare, uden at de tager nævneværdig farve. Det varer 4-5 min.
Drys med salt og anret de sauterede porreringe oven på de
farsbagte porrer og server.
Tips: Farsen kan drysses med lidt reven ost, en snes min.
før retten er færdig.
Server gerne Mornaysauce
eller tomatsauce og groft brød til, fx Fiberbrød eller Fuldkornshvedebrød.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Porre
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------