En læskende kold agurkesuppe med selleritoppe og citronskal, noget som køler i varmt vejr. Find den nemme opskrift lige HER i dag!
Giver 6 forretter
# Ingredienser
4 store agurker
2 spsk smør eller
margarine
2 spsk hvedemel
50 g fint hakket
persille (teknik se nederst)
50 g finthakkede selleritoppe
½ l vand
450 g fløde
Agurkeskiver, selleritoppe
og citronskal til pynt
* Fremgangsmåde
1. Skræl agurkerne
med en skrællekniv eller en kartoffelskræller.
For at fjerne
agurkernes kerner skæres agurkerne igennem på langs og kernerne skrabes ud med
en lille ske.
Hak agurkerne
svarende til 775 g - Sæt dem til side.
2. Smelt smørret i
en stor kasserolle over mellemvarme.
Tilsæt melet og kog
i 3 min under konstant omrøring.
3. Tilsæt de hakkede
agurker, persille og hakkede selleritoppe.
Skru ned til lav
varme.
Koges under omrøring
indtil agurkerne er møre, (når en gaffel kan stikkes igennem), ca 8 min.
4. Bland
suppeblandingen og vand i en lille skål.
Tilsæt
agurkeblandingen.
Bring det i kog over
mellem-høj varme.
Skru ned til lav
varme.
Lad det simre under
låg i 15 min.
Fjern suppen fra
varmen.
Lad det stå i stuetemperatur indtil det er koldt.
5. Forbered suppen i
mindre portioner i foodprocessor eller blender indtil den er jævn.
6. Hæld suppen i en
stor skål; tilsæt fløden.
Dæk til og stil den
køligt. Server suppen kold.
Pynt hvis det
ønskes.
Trin 1: Fjern
agurkernes kerner.
Trin 3: Test om
agurkerne er møre.
Trin 5: Suppen gøres
jævn i blender.
Klip persille.
Se alle de bedste opskrifter med Agurk
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------