De små, velsmagende
cherrytomater passer perfekt som fyld i små tærteforme. Det smager
saftsuseme godt. Retter med ost hitter netop nu!
Tid: ca 1 time,
heraf ½ times hviletid for dejen og 20 min i ovnen. Tarteletterne er
fryseegnede.
Holdbarhed ca 4 mdr.
16 stk.
# Ingredienser
BUNDE:
3 dl hvedemel
150 g margarine
1-2 spsk vand
FYLD:
125 g blåskimmelost,
fx blå Castello
175 g flødeost
50 g smør eller
margarine
¾ dl piskefløde
3 æg
½ tsk salt og ¼ tsk
peber
8 cherry tomater
* Fremgangsmåde
1. Hak mel, fedtstof
og vand sammen til en dej, gerne i fodprocessoren.
Lad dejen hvile
køligt ca 30 min.
2. Rul dejen ud og
stik runde plader ud, som passer til små aluforme.
Beklæd formene med
dejen.
3. Rør de to slags
ost med fedtstoffet til en ensartet blanding.
Tilsæt fløde og æg. Smag til med salt og peber.
4. Halver tomaterne.
Læg en halv tomat i hver form.
5. Fordel ostemassen
i formene.
6. Stil formene på
en plade.
Bag dem i en 200 °C
varm ovn ca 20 min eller til fyldet er stivnet.
7. Server dem lune
med en blandet salat.
Tips: Optø og varm tærterne i mikroovnen. Tag dem
først ud af formene. Optø dem på laveste effekt og opvarm dem derefter ved 600W
et minuts tid.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Ost
Se alle de bedste opskrifter med Cherrytomater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------