Supernemme og hurtige boller, passer perfekt til eftermiddagskaffen.
Flæk bollerne og server "Frækkerterne" lune med smør, ost og fx
marmelade.
☺ Kan tilberedes af Børnekokke.
Bollerne er fryseegnet. (16 stk.)
# Ingredienser
25 g smør
4 dl mælk
1 dl tykmælk
25 g gær
1 æg
2 tsk sukker
2 tsk groft salt
200 g sigtemel (ca. 4 dl)
550 g hvedemel
Pensling: Sammenpisket æg.
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord.
Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 16 stykker.
Form dem til boller og rul dem flade (ca. 12 cm i diameter).
Lad bollerne hæve tildækket på bageplader med bagepapir i
ca. ½ time.
Tryk med en finger fordybninger i bollerne og pensl med æg.
Bag bollerne midt i ovnen ca. 12 min ved 225 °C.
Tips: Flæk bollerne før frysning.
Tag bollerne fra frost - tø dem lidt op, skil dem ad og rist
dem.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.