Her får du den bedste opskrift
på nogle lækre grovboller, som også er nemme at lave. I stedet for
boller kan dejen formes til 6 flutes, som også bliver lækre
☺ Retten kan tilberedes af
Børnekokke. Retten er
fryseegnet. (16 stk.)
# Ingredienser
50 g smør
4 dl mælk
100 g kvark naturel 5+
50 g gær
1½ spsk blå birkes
2 tsk sukker
2 tsk groft salt-
200 g rugmel (ca. 4 dl)
400 g hvedemel (ca. 6 2/3 dl)
Pensling: Sammenpisket æg.
Pynt: Blå birkes.
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt kvark.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt
sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Del dejen i 16 stykker og form dem til boller.
Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl).
Stil bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve tildækket
i ca. 20 min.
Pensl med æg og drys med blå birkes.
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 20 min ved 225 °C.
Tips:
I stedet for boller kan dejen formes til 6 flutes (ca. 30 cm
lange).
Bagetid og ovntemperatur er den samme.
Kokketips:
Mikrobølgeovnen kan bruges til hævning af dej. Fx dej til Rosinbrød og Grovboller
i forme.
Tilbered dejen i en skål (ca. 3 liter), dæk den med et vådt
viskestykke og stil den i ovnen.
Varm dejen 15 sek. ved nytteeffekt 600 watt. Lad den hvile,
stadig tildækket, 8 min.
Varm igen 15 sek. ved samme nytteeffekt. Lad dejen hvile 5
min og fortsæt præcist efter opskriften.
Efterhævning foregår ikke i mikrobølgeovn.
Se alle de bedste opskrifter med Boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.