Forret. Arbejdstid: 20 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-6 personer)
# Ingredienser til Jomfruhummerhaler med røræg:
24 friske jomfruhummere
3 skalotteløg
25 g (usaltet) smør
salt, peber
Røræg:
6 æg
1,5 dl fløde
20 g (usaltet) smør
Sauce:
3 spsk hvidvinseddike
75 g smør
*
Sådan laves Jomfruhummerhaler med røræg:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra
hovederne.
Knæk haleskjoldet let ved tryk mod bordet og pil kødet ud.
Fjern den mørke streng, det er tarmen.
2. Varm smørret op i en gryde.
Pil skalotteløgene og hak dem fint og svits dem blanke i
smørret.
Kom jomfruhummerhalerne i og svits dem et par min., ikke
længere, de skal netop blive hvide.
Tag hummerhalerne op i en varm skål og dæk dem til, så de
holder sig varme.
Røræg:
3. Pisk æg og fløde sammen.
Smelt smørret på en tilpas stor pande, uden at det tager
farve.
Hæld æggemassen på og lad den stivne for svag varme, mens
der røres hele tiden med en træspartel, så æggemassen ikke når at stivne mod
bunden.
Tag panden fra varmen, mens rørægget endnu er blødt og
fugtigt, og kom det over på et varmt fad, det stivner for meget, hvis det
forbliver på den varme pande.
Drys med lidt salt.
Sauce:
4. Kog gryden fra jomfruhummerhaler og skalotteløg af med
vineddiken.
Skær smørret i mindre bidder og pisk dem i saucen.
Fortsæt med at piske, til saucen får en cremet konsistens.
Hold gryden over meget svag varme eller over vandbad.
Perler saucen, kan den tilsættes lidt koldt vand.
5. Fordel rørægget på 4 varme tallerkener.
Anbring jomfruhummerhalerne oven på og fordel saucen
omkring.
Server med Flûtes
eller Croûtoner.
Retten kan pyntes med lidt dild eller persille.
Tips: Frys jomfruhummerskallerne ned til en dag, der
bliver brug for en skaldyrsfond til suppe eller sauce.
2 pakker frosne jomfruhummerhaler (a 340 g) kan erstatte de
friske.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------