De lyse kager med chokoladeovertræk og kokos kaldes
Lamingtons i Australien. Der går mange historier om de elskede kager, og ifølge
en af dem skulle lady Lamington, som levede i 1800-tallet, have været i knibe,
da hendes mand, baronen, skulle modtage nogle høje herrer. Hun havde kun en tør
kage i spisekammeret, men den fik hun tryllet om til nogle skønne snitter.
Vores opskrift er dog ikke baseret på en tør kage, og vi
giver to versioner af chokoladeovertrækket; en tilberedt med mørk chokolade og
en med kakao.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 30 min. Fryse-egnede. ca. 16
stk.
# Ingredienser til Kokos-chokoladekager:
4 æg
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel
25 g smeltet smør
Overtræk A:
250 g mørk chokolade
250 g piskefløde
Overtræk B:
1 dl mælk
15 g smør
400 g flormelis
3,4 dl kakao (ca. 30 g)
Pynt:
200 g kokosmel
*
Sådan laver du Kokos-chokoladekager:
Tænd ovnen på 180 °C og smør en firkantet form (20x20 cm)
med smør.
Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min., til det
bliver en tyk og luftig creme.
Pisk vaniljesukker i.
Sigt melet og vend det i æggemassen lidt ad gangen med let
hånd.
Vend smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
Sæt den midt i ovnen i ca. 30 min.
Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt og lad den
afkøle i formen i 10 min., før den vendes ud på en rist.
Tilbered chokoladeovertræk efter opskrift A eller B.
A: Hak chokoladen groft og smelt den sammen med fløden over
svag varme eller vandbad.
Rør det blankt.
B: Smelt smør og mælk sammen.
Sigt flormelis og kakao sammen og rør det i.
Rør det over svag varme, til det er blankt og glat.
Bred kokosmel ud på en bakke eller bradepande.
Skær "skorperne" af kagen og skær den i 16
kvadrater (ca 5x5 cm).
Dyp kagerne en ad gangen i chokoladeovertræk og vend dem i
kokosmel.
Stil dem til afkøling på en rist i min. 1 time. Opbevar
kagerne i en kagedåse i op til 3 dage.
TIPS: Kagerne er
nemmest at overtrække, hvis de er bagt dagen i forvejen. Læg evt. de udskårne
kager i fryseren i ½ time, før de skalovertrækkes.
I en snæver vending kan du bruge en færdigkøbt kage fx en sandkage.
Kilde: Hjemmets bedste MAD