Denne mazarinkage er nem at lave og smager skønt. Prøv
mazarinkagen som dessert eller til eftermiddagskaffen. Prøv kagen allerede i
dag.
Tilberedningstiden for mazarinkage er ca 1 time. Heraf er
arbejdstiden ca 30 minutter.
# Ingredienser til mazarinkage:
9 æggeblommer
250 g sukker (ca. 3 dl)
125 g majsstivelse (Maizena®)(2½ dl)
10 g hvedemel (1 spsk)
250 g smør
150 g marcipan
50 g mandler
Pynt: flormelis
*
Sådan laver du mazarinkage:
Start med at piske æggeblommer og sukker skummende.
Det tager ca 10 minutter, hvis du bruger en mikser.
Rør herefter majsstivelse og hvedemel i blandingen.
Tilsæt også blødt smør.
Rør nu til dejen har en jævn konsistens.
Riv marcipanen og rør den i dejen sammen med smuttede,
finthakkede mandler.
Hæld herefter dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i
diameter).
Kagen bages midt i ovn ved 175 °C i ca 30 minutter.
Hvis du vil se, om kagen er færdig eller skal bage lidt
længere, kan du bruge en kødnål eller en lille spids kniv.
Stik kødnålen eller kniven i midten af kagen og hænger der
dej på, skal kagen bage videre.
Sigt slutteligt flormelis over kagen lige før servering.
Og så er din mazarinkage klar til at blive serveret.
Tips til mazarinkage
Kagen er nem at lave og smager skønt. Prøv kagen som dessert
eller til eftermiddagskaffen eller teen. Mazarinkagen kan også overtrækkes med
chokolade, glasur eller pyntes med flødeskum og et par lækre bær.
Du kan fx servere kagen med frisk frugt til. Vi vil anbefale
fx appelsiner, blåbær eller rysteribs. Du kan selvfølgelig lære, hvordan man laver
rysteribs her på siden.
Du kan finde opskriften på rysteribs her.
I dag kan du købe æggeblommer og æggehvider for sig, men
hvis du vælger at købe hele æg og skille dem ad, kan du sagtens bruge
æggehviderne til andre spændende formål. Du kan fx bruge æggehviderne til at
lave marengs. Find opskriften på flotte marengs her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din mazarinkage.