Mellemret - Dessert. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, sukkerlage: 10 min. Frysning: ca 3 timer. 4 personer.
# Ingredienser
til Limesorbet
3 limefrugter
½ dl citronsaft
3 dl sød hvidvin (sauternestype)
Sukkerlage:
2,5 dl vand
300 g sukker (ca 3,5 dl)
Endvidere:
1 æggehvide
1 spsk flormelis
Form: 1½ l
*
Sådan laves Limesorbet
Sukkerlage:
1. Kog sukker og vand, til sukkeret er helt opløst.
Lad lagen blive helt kold.
2. Riv skallen fint af limefrugterne og pres saften af.
Rør saft og skal i sukkerlagen sammen med citronsaft og
hvidvin.
Hæld det i formen og stil den i fryseren.
3. Rør af og til, og husk at skrabe siderne fri for is, så
sorbeten ikke fryser flaget.
Lad sorbeten fryse grødet, det varer et par timer.
4. Pisk æggehviden stiv og vend flormelissen i.
Rør æggehviden i den grødede sorbet.
5. Lad sorbeten fryse færdig, yderligere 1 times tid.
Rør den igennem og server straks i meget kolde glas.
Tips: Sorbet smelter meget hurtigere end almindelig
is, det er derfor vigtigt, at den serveres på koldt service fra køleskab eller
fryser.
Server sorbeten som mellemret efter stærktsmagende retter
eller som dessert, gerne sammen med andre slags is, fx Jordbærsorbet, Blåbærsorbet,
Appelsinsorbet, Chokoladeis eller Flødeis. Server
Blondekager til
eller server sorbeten i Blondekurve.
Sorbeten her er bleg. Den kan tilsættes et par dråber grøn
frugtfarve.
Holdbarhed i fryser: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Lime
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------