Opskriften på
bondeomelet stammer formodentlig fra Frankrig, for udgangspunktet er en fransk
omelet. Men der findes sikkert lige så mange varianter som der findes kokke.
Det her er en virkelig
lækker ret værd at lave netop nu!
Tid: 15-20 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 mellemstor porre
1 spsk smør eller
margarine
200 g hamburgerryg
4-5 kogte kartofler
4 æg
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
4 spsk vand
persille
* Fremgangsmåde
1. Skyl porren og
skær den i strimler.
2. Smelt fedtstoffet
på en pande.
Kom porren på og lad den stege ca 5 min.
3. Skær hamburgerryg
og kartofler i tern.
Bland dem med
porren.
4. Pisk æg, salt,
sort peber og vand sammen.
5. Hæld det over
porre, hamburgerryg og kartoffel-blandingen.
Steg til massen er
stivnet.
Løft i omeletten med en gaffel, så massen kan flyde ned i bunden af panden.
6. Drys med hakket
persille og server omeletten direkte fra panden.
Giv råkostsalat med
gulerod, kål og æble til.
Tips: Brug gerne en teflonpande til at stege
omeletten i. Så er risikoen, for at der sætter sig noget fast, meget lille.
Brug da en palet af træ eller plast, så du ikke ødelægger belægningen.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
Se alle de bedste opskrifter med Omelet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------