Øverst: Ostebakkelser. Næste række: Ostekugler. Dernæst: Ostetarteletter, Osteterninger og forrest Ostekiks.
Ostebakkelser
Ca. 30 stk.
Tilberedningstid: ca. 45 min. Bagetid: ca. 25 min. Fryseegnet
# Ingredienser:
2½ dl vand
60 g smør el.
margarine
125 g hvedemel (2 dl)
3 æg
100 g reven ost fx
Emmentaler
Til pensling:
æggeblomme
reven ost
* Tilberedning:
1. Bland vand og
fedtstof i en gryde og bring det i kog.
Rør melet i og rør
til massen er blank og slipper gryde og ske.
Tag gryden fra varmen
og lad blandingen svale.
2. Rør æggene i et
ad gangen.
Rør godt efter hvert
æg.
Tilsæt reven ost.
Sæt dejen med 2
skeer i små toppe på en bageplade.
Pensl med æggeblomme
og drys med reven ost.
Bag ostebakkelserne
ca. 25 min ved 200 °C.
Ovndøren må ikke
åbnes de første 15 min af bagetiden.
Til
toppen
Ostetarteletter
# Ingredienser:
2-3 plader
dybfrossen butterdej
Fyld:
1 dl reven ost,
Cheddar el. Danbo
1½ dl piskefløde
½ dl vand
salt
cayennepeber
Drys: reven ost
* Tilberedning:
1. Lad
butterdejspladerne optø ved stuetemperatur (20-30 min).
Rul dejen ud og
beklæd små portionsforme.
Rør reven ost, fløde
og vand sammen og krydr med salt og cayennepeber.
Fordel fyldet i
formene.
Drys med lidt reven
ost.
2. Bag
ostetarteletterne 20 min ved 200 °C.
Til
toppen
Ostekugler
# Ingredienser:
150 g flødeost evt.
med hvidløg
100 g smør, salt, peber
revet rugbrød el.
pumpernickel
* Tilberedning:
Rør flødeost og smør
sammen og krydr med salt og peber.
Lad blandingen blive
kold og rul den ud til små kugler.
Læg dem koldt.
Rul dem i revet rugbrød
eller pumpernickel.
Stil dem atter koldt
inden serveringen.
Til
toppen
Osteterninger
# Ingredienser:
Emmentaler eller
Danbo i terninger
smør
valnøddekerner, finthakkede
vindruer
tandstikkere
* Tilberedning:
Skær Emmentaler
eller Danbo i terninger og
steg dem i lidt
smør, til de begynder at smelte.
Vend dem i
finthakkede valnøddekerner.
Fæstn en drue på
hver osteterning med en tandstikker.
Til
toppen
Ostekiks
# Ingredienser:
ost, fx Danbo eller
Maribo
saltkiks
sennep
peberfrugt
* Tilberedning:
Skær fast osten i
tykke skiver og del dem i trekantede skiver.
Læg ost og små
saltkiks lagvis med lidt sennep og peberfrugt.
Hold dem sammen med
tandstikkere.
Osten kan også
skæres i terninger og serveres med oliven eller druer.
Til
toppen
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.