Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Hævetid i alt: 1½ time Bagetid: 20 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Urtepottebrød
50 g gær
2½ dl vand
180 g hvedemel (3 dl)
150 g rugmel (ca. 3 dl)
½ spsk kommen
1 spsk farin
1 spsk reven skal af usprøjtet appelsin
1 spsk olie
1 tsk salt
olie til formene
10 små urtepotter af ler
*
Sådan laves Urtepottebrød
1. Lun vandet knap håndvarmt (35 °C) og opløs gæren heri.
Tilsæt kommen, farin, appelsinskal, olie og salt.
2. Bland de to melsorter og rør dem i gærblandingen.
Ælt dejen godt igennem på et melet bord.
Stil den til hævning lunt og tildækket i ca 1¼ time.
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Pensl urtepotterne godt med olie indvendigt.
Ælt dejen igennem.
Tril den til en tyk pølse og skær den i 10 lige store dele.
Form dem til boller.
Tryk en bolle i hver urtepotte, de må kun være ca halvt
fyldt, brødet hæver meget.
Sæt dem til efterhævning tildækket i ca 20 min.
4. Sæt urtepotterne i ovnen på næstnederste rille og bag dem
ca 20 min, til brødene er hævede, gyldne og gennembagte.
Server dem (lune) i urtepotterne.
Tips: Urtepottebrødene er dekorative og anderledes
som kuvertbrød til diverse supper, patéer og osteanretninger.
Andre boller kan bages i urtepotter. Fx Sesamboller, Grahamsboller
og Rugboller.
Kan fryses (uden urtepotte). Holdbarhed: ca 4 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Urtepottebrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------