Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca 1¼ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til
Sodakage
250 g smør
250 g sukker (ca. 3 dl)
3 æg
375 g hvedemel (6¼ dl)
3 tsk bagepulver
1 dl mælk
smør og rasp til formen
Bageform: ca 1½ l
*
Sådan laves Sodakage
1. Rør smørret blødt med sukkeret.
2. Tilsæt æggene, et ad gangen, og rør dejen let og glat.
3. Bland hvedemel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis
med mælken.
4. Sæt ovnen på 175 °C.
S. Smør formen og drys med rasp og fordel dejen heri.
6. Sæt kagen på nederste rille i ovnen og bag ca 1¼ time.
Stik midt i kagen med en strikkepind eller en stegegaffel: den
skal komme tør op.
Lad kagen svale lidt i formen, før den forsigtigt vendes ud til
afkøling utildækket på en bagerist.
Tips: En form af teflon skal ikke smøres og heller ikke
drysses med rasp.
Vask formen og læg kagen tilbage i den, når kagen er helt kold,
så holder den bedst.
Dejen kan tilsættes lidt reven skal af usprøjtet citron eller
appelsin.
Og/eller vaniljesukker, allehånde eller lidt stødt kanel.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skærekage
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------