Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Manchego med kvædegelé
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus tid
til udblødning
# Ingredienser
200 g friske eller tørrede abrikoser
150 g kvædegelé
400 g manchego-ost
1 spsk hakkede mandler
lidt rosmarin til pynt
* Tilberedning
1. De tørrede abrikoser sættes i blød i varmt vand i 15
minutter.
Så skæres de i strimler.
Hvis du bruger friske abrikoser, flås de, halveres og
udkernes.
Derpå skæres de i ca 3 mm tynde skiver.
2. Kvædegeleen varmes lidt op i en gryde, og abrikosskiver
eller -strimler blandes i.
3. Osten med skorpen på skæres i ca ½ cm tykke skiver.
Skiverne skæres i små trekanter.
4. Abrikosblandingen kommes på ostetrekanterne.
De drysses med de hakkede mandler og pyntes med den skyllede
rosmarin.
De serveres med eller uden brød.
INFO: Manchego er en ost fremstillet af fåremælk lagret i
min 60 dage. Den er produceret i Castilla-La Mancha-regionen i Spanien.
Manchego er en af Spaniens mest kendte oste og kan købes i de fleste danske
supermarkeder. Det er en fast ost, mere hvid end gullig og har en cremet smag
hvor fåret kommer frem afslutningsvis.
Pr. portion ca 293 kcal/1229 kj. 26 g protein, 6 g fedt, 30
g kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------