Flødekartofler er nok ikke det sundeste tilbehør, men det
smager bare godt. Flødekartoflerne er let at lave med få ingredienser. Så
hvorfor ikke prøve flødekartofler til aftensmaden allerede i dag?
4 personer. Tilberedningstiden for flødekartoflerne er ca 1¼
time. Heraf er arbejdstiden ca 15 min.
# Ingredienser til flødekartofler:
1 kg kartofler
¼-½ tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
1 knsp peber fra kværn
2½ dl fløde 13 %
*
Sådan laver du flødekartofler:
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem nu lagvis med krydderier i et ovnfast fad.
Hæld til sidst fløde over og sæt fadet i ovnen.
Bag flødekartoflerne ved 200 °C ca. 1 time til kartoflerne
er møre.
Og så er dine flødekartofler klar til at blive serveret.
Tips til flødekartofler
Flødekartoflerne eller flødestuvede kartofler smager bare
skønt – og det er måske meget naturligt med al den fløde. Desværre er det nok
ikke det sundeste tilbehør til din aftensmad – men hvis du nøjes med blot at
spise flødekartoflerne som tilbehør en gang i mellem går det nok alt sammen. Du
skal da også have lov til at nyde god og velsmagende mad ved lejlighed – og vi
mener da i hvert fad, at flødekartoflerne med denne opskrift kan få vores
tænder til at løbe i vand.
Og flødekartofler heldigvis et nemt og hurtigt tilbehør til mange
typer af aftensmad. Vi synes selv, at flødekartoflerne passer godt til
kødretter.
Prøv for eksempel flødekartofler til frikadeller. Du finder vores opskrift på
frikadeller her.
Eller prøv flødekartoflerne til en stegt lammekølle. Du finder opskriften på stegt
lammekølle her.
Du kan også prøve at tilsætte 4 pillede og hakkede
skalotteløg og to fed finthakket hvidløg for ekstra smag. Det giver helt
bestemt et pift i den rigtige retning. Du kan også eksperimentere og tilføje
andre ingredienser for smag - alt efter lyst og behag til flødekartoflerne.
Prøv for eksempel at tilføje rød peberfrugt og ost til
opskriften og fx parmesanost på toppen. Det kan bestemt også anbefales.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine flødekartofler.