En nem og hurtig måde at lave dejlig blommemos på, er at bruge
denne lette opskrift. Blommer kan, ligesom svesker, sætte gang i små maver, så
det er også godt hvis dit barn har problemer med maven. Men husk begrænsede
mængder til de helt små.
# Ingredienser
5 kg blommer (sveskeblommer)
3 spsk kanel
10 nelliker
3 valnødder med grøn skal (juli og august)
1 spsk salt
Desuden: 1 stykke gaze
* Tilberedning
Blommerne vaskes grundigt og udstenes.
Gem ca. 10 kerner fra blommestenene.
Blommerne kommes i en stor gryde sammen med 1-2 l vand.
Kanelen drysses over.
Der bindes gaze om nellikerne.
Blommekernerne knuses og kommes ligeledes i gaze.
Begge krydderposer lægges ned til blommerne.
Det hele bringes i kog, og der røres hyppigt i gryden.
Når blommerne er kommet i kog, tilsættes saltet og
valnødderne med den grønne skal.
Så snart det koger op, skrues der ned til middelvarme, og
der røres hele tiden med en træske, så massen ikke brænder
på.
Efter en time fjernes nelliker, valnødder og blommekerner.
Blommemosen koger videre, indtil den hænger fast ved skeen.
Gryden tages af varmen, og den varme mos hældes på skoldede
glas med skruelåg.
Denne temmelig gamle opskrift er der efterspørgsel på den
dag i dag. Den har endda den fordel, at den laves helt uden sukker. Dengang
raffineret sukker var sin vægt værd i guld, gjaldt det om at være opfindsom.
Der har fra gammel tid været tradition for lerkrukker,
derfor anbefales det at komme mosen i stilfulde lerkrukker. Beholderens
beskaffenhed har dog overhovedet ingen indflydelse på den dejlige smag.
Blommemosen, der udelukkende er sødet med eget frugtsukker, er simpelthen utrolig
lækker.
Se alle
de bedste opskrifter med syltetøj, marmelade
og gelé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.