Dessert. Arbejdstid: ca 20 min. Afkøles: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Romcreme
2 blade husblas
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2 dl mælk
1 dl (lys) rom
25 g mandler (½ dl)
1 dl piskefløde
*
Sådan laves Romcreme
1. Læg husblassen i blød i rigeligt, koldt vand 8-10 min.
2. Pisk æg, æggeblomme, sukker, maizenamel og mælk sammen i
en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det kan misfarve cremen.
3. Varm op under stadig piskning, til cremen begynder at
jævne, den må ikke koge.
4. Tag cremen fra varmen.
Knug væden af husblassen og op løs den direkte i den varme
creme under omrøring.
Rør rommen i cremen og afkøl den.
Hurtigst i koldt vandbad.
5. Skold og smut mandlerne. Hak dem fint.
Pisk fløden stiv. Vend flødeskum og mandler i den helt kolde
creme.
Tips: Brug cremen som fyld i Kageskaller,
Lagkage, Profiteroles (vandbakkelser)
og sammen med frugt, fx kirsebær.
Se alle de bedste opskrifter med Creme
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------