Server de arme riddere på amerikansk maner med ahornsirup og kanel og gerne også med frisk frugt for at få ekstra smag og vitaminer.
• Anvend færre æggeblommer, hvis du vil mindske
kolesterolindholdet .
• Franskbrød indeholder lidt sukker og fedt.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 5-10 min. 4 portioner
# Ingredienser:
1 stort æg
2 æggehvider
1½ dl mælk
2 tsk vaniljesukker
½ tsk stødt kanel
¼ tsk reven muskat
25 g smør eller margarine til stegning
8 skiver franskbrød
TIL SERVERINGEN:
4 spsk ahornsirup
16 jordbær
1 appelsin
* Tilberedning:
1. Pisk æg og æggehvider skummende i en skål.
Tilsæt mælk, vaniljesukker, kanel og muskat.
Pisk godt og hæld blandingen i en dyb tallerken.
2. Sæt ovnen på 100 °C.
Smør en teflonpande med fedtstof og opvarm
panden til jævn varme.
3. Dyp fire brødskiver, begge sider af brødet,
i mælkeblandingen.
Lad overflødig væske dryppe ned på tallerkenen.
Læg brødet på panden.
Steg til det er gyldent, 1-2 min på hver side.
4. Læg de stegte brødskiver på en tallerken.
Hold dem varme i ovnen.
Gentag med resten af brødskiverne.
Smør panden med fedtstof og steg brødskiverne
som ovenfor.
5. Skær den friske frugt i små stykker og anret
dem på tallerkenerne, læg ridderne ovenpå.
Hæld ahornsirup over og server.
Pr. portion: Energi: Kcal 203 = kJ 852
Kulhydrat 28 g Protein 7 g Fedt 7 g (31 %) Fibre 2 g
Tips:
Mange typer brød kan bruges til arme riddere.
Prøv med fx rosinbrød eller fuldkornsbrød.
I stedet for sirup kan du anvende frugtpuré.
Et ballonpiskeris er godt til at piske blandinger,
som skal være ensartede i konsistensen eller rigtig luftige.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.