Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Courgettesoufflé:
350 g courgetter
Souffledej:
50 g smør
50 g hvedemel
2,5 dl mælk
0,5 dl kogevand fra courgetterne
4 æg
salt og peber
smør og rasp til formen
Souffléform
*
Sådan laves Courgettesoufflé:
1. Skyl og tør courgetterne. Skær dem i små terninger.
Damp dem med lidt vand i en gryde i 3-4 min.
Lad dem dryppe af i en sigte. Gem kogevandet.
2. Smelt smørret i en gryde og rør hvedemelet i.
Pisk, til massen er glat.
Rør mælk og kogevand i lidt efter lidt og pisk godt.
Lad det småkoge et par min.
Krydr med salt og peber.
Tag gryden fra varmen.
3. Skil æggene i blomme og hvide.
Rør æggeblommerne i soufflémassen en ad gangen.
Bland courgettestykkerne i souffléen.
4. Pisk hviderne stive.
Fold dem forsigtigt i souffléen.
5. Smør en souffléform eller en anden, ovnfast skål med lige
sider, drys den med rasp og hæld massen heri.
Den må kun fylde skålen 2/3 op.
Bag souffleen i en 200 °C varm ovn i ca 35 min.
(Husk ikke at åbne ovndøren under bagningen, så
falder souffléen sammen.)
Server straks med smeltet eller rørt smør til.
Tips: Som variation kan der blandes 50 g reven ost i
souffléen under pkt. 3.
Både grønne og gule courgetter kan bruges.
Se de bedste opskrifter med Courgetter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------