Konfekt. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca 1½ time. Tørretid: ca ½ time. Let at lave. Mellem pris.
# Ingredienser
til Kvædebrød
1 kg modne kvæder
750 g sukker
skal af 1 usprøjtet appelsin
skal af 1 usprøjtet citron
Endvidere:
olie til formen
100 g perlesukker
*
Sådan laves Kvædebrød
1. Skyl kvæderne, fjern blomst og stilk og del dem et par
gange. Fjern kernerne.
2. Bring kvæderne i kog med vand, der lige dækker, og kog
dem under låg, til de begynder at koge ud, ca 40 min.
Lad dem dryppe af og mos frugtkødet gennem en sigte.
3. Bland frugtmosen med sukker og reven appelsin- og
citronskal.
Lad mosen koge småt og under konstant omrøring, til den
føles fast.
Den brænder nemt på.
4. Pensl en lille bradepande eller anden form med lave
kanter med lidt olie og bred frugtmosen ud heri.
Tør kvædemassen midt i ovnen ½ time ved 120 °C.
5. Skær kvædemassen ud i små stykker og vend dem i
perlesukker.
Tips: Opbevar kvædebrødene tørt og køligt med
pergamentpapir imellem.
Se alle de bedste opskrifter med Kvæde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------