Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 60 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til
Svinehjerter i flødesauce
3-4 svinehjerter (ca 750 g i alt)
1 bdt persille
20 g hvedemel (ca 2 spsk)
2 løg
40 g smør
2 dl bouillon
2 dl (piske)fløde
salt og peber
1 spsk hvedemel til jævning
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Svinehjerter i flødesauce
1. Skær hjerterne op og fjern årestammer m.m.
Skyl hjerterne koldt og grundigt for blod og tør dem.
Skyl persillen og nip den for grove stilke.
2. Fyld hjerterne med persille.
Ombind dem med ufarvet bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
3. Vend hjerterne i salt- og peberblandet mel.
4. Pil og hak løgene.
Smelt smørret gyldent i en tykbundet gryde og brun først hjerterne,
så løgene.
5. Spæd med bouillon og fløde.
Lad hjerterne mørne under låg ved svag varme ca 1 time.
En nål skal gå nemt igennem.
Vend hjerterne, når halvdelen af tiden er gået.
6. Tag de færdige hjerter op, fjern bomuldsgarnet (kødnålene),
læg hjerterne i et halvdybt fad og dæk med alufolie, så de holder sig varme.
Si evt. saucen.
7. Rør melet glat med lidt koldt vand og pisk det i saucen.
Smag til med salt og peber.
Skær evt. hjerterne i skiver og hæld saucen ved.
Tips: Farv evt med lidt kulør.
Server pillekartofler eller Kartoffelmos til
og fx Agurkesalat,
gammeldags.
Hjerterne kan fyldes med smørstegte champignonskiver sammen med
eller i stedet for persille.
Eller svampene kan kommes i gryden de sidste 5 min. før retten
er færdig.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Sådan laves Svinehjerter i flødesauce
1. Skær hjerterne op og fjern årestammer m.m.
Skyl hjerterne koldt og grundigt for blod og tør dem.
2. Skyl persillen og nip den for grove stilke.
Fyld hjerterne med persille.
Ombind dem med ufarvet bomuldsgarn eller luk med kødnåle.
3. Vend hjerterne i salt- og peberblandet mel.
Pil og hak løgene.
4. Smelt smørret gyldent i en tykbundet gryde og brun først hjerterne,
så løgene.
5. Spæd med bouillon og fløde.
Lad hjerterne mørne under låg, ved svag varme ca 1 time.
En nål skal gå nemt igennem.
6. Vend hjerterne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag dem op og fjern bomuldsgarn og kødnåle.
Si saucen og smag til.
Se alle de bedste opskrifter med Svinehjerter
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------